Cykelstier

Nye Cykelstier

Nye Cykelstier

To nye cykelstier indviet i juni

Den 11. juni og den 15. juni blev 2 km ny cykelsti i Esbjerg Kommune indviet. Cyklisterne i Endrup og i Egebæk-Hviding kan nu færdes mere sikkert langs Hovedvej A1 og Enderupvej. 

To nye cykelstier er blevet indviet i Endrup og i Egebæk-Hviding. Cykelstierne er en del af et samlet projekt til fire nye cykelstier, som Teknik & Byggeudvalget i 2016 bevilligede 13,5 mio. kr. til.

Sidste år åbnede den dobbeltrettede cykelsti på Obbekærvej, og her i juni åbner en dobbeltrettet cykelsti langs Hovedvej A1 fra Bygaden i Endrup til Hjortkærvej og i Egebæk-Hviding er Enderupvej udbygget med en ny cykel-gangsti i begge sider af vejen, for at skabe bedre forhold på skolevejen til Egebæk-Hviding Skole Vadehav. Den sidste cykelsti i firkløveret er en dobbeltrettet cykelsti fra byskiltet i Guldager til Sjelborgvej i Hjerting, som forventes færdig i løbet af sommeren.

Den våde vinter har påvirket færdiggørelsen af begge cykelstiprojekter. Ifølge planen skulle stierne have været færdige omkring årsskiftet, men vandmængderne har drillet arbejdet.

Cykelsti i Endrup

I Endrup er den nye sti et led i en langsigtet plan om en cykelsti mellem Vejrup og Esbjerg, og stien blev indviet den 11. juni med opbakning fra både Endrup og Grimstrup Lokalråd.

I Egebæk-Hviding er der i forbindelse med arbejdet på stien også blevet omlagt kabler og lagt nye rør til vandforsyning ligesom der er udført nyt afvandingssystem og renoveret kloakstikledninger. Der er desuden lavet helt ny vejopbygning. Det færdige resultat blev indviet den 15. juni 2018.