GAME Street Mekka

GAME Street Mekka

GAME Street Mekka

Se video fra indvielsen af GAME Street Mekka den 6. januar 2016:

Game Street Mekka from Esbjerg Kommune on Vimeo.

Esbjerg er som den første ud af tre byer uden for København valgt til at få udviklet et indendørs mekka for gade-idræt – et GAME StreetMekka.

Projektet ligger centralt i Esbjerg på den gamle remisegrund og omdanner de historiske bygninger sammen med nybyggerier til et mekka for streetkulturen. Byggeriet er et spændende og banebrydende projekt, der kommer til at huse en mangfoldighed af funktioner og aktiviteter som Streetbasket, parkour, plads til hophopdans, dj-værksted, graffitiskole, store og udfordrende skatearealer med plads til socialt samvær og meget mere.

Målet med initiativet er at gøre gadeidrætten og streetkulturen tilgængelig for alle. Det skaber rum for det aktive og sunde liv hele året – også når vejret ikke tillader udendørs aktiviteter.

Finansiering
Realdania og TrygFonden giver henholdsvis 35 og 10 millioner kroner til at få udvalgt, udviklet og realiseret faciliteter til gadeidræt i tre byer, hvor gadeidrætten allerede blomstrer, men savner tag over hovedet. Foruden støtte til rådgivning, konkurrence, evaluering og formidling modtager Esbjerg Kommune 9 millioner kroner fra fondene samt en fondsafgift på knap 2 millioner kroner. Kommunen skal selv dække de resterende anlægsudgifter samt 10-årig drift.
Nordea-fonden giver 3 millioner kroner til realisering af et udendørs skateranlæg i forbindelse med GAME StreetMekka.

Partnerskabet
Realiseringen af de tre nye GAME StreetMekkaer gennemføres i et partnerskab mellem Realdania, TrygFonden og Nordea-fonden. Gadeidrætsorganisationen GAME, der arrangerer gadeidræt i 32 boligområder rundt i Danmark og står bag idé og drift af det første GAME Street-Mekka i København, bidrager med sparring og kvalificering til processen. GAME vil efterfølgende stå for driften af de nye GAME StreetMekkaer på baggrund af driftsaftaler med de udvalgte kommuner. Aktiviteterne vil blive arrangereret i samarbejde med lokale gadeidrætsorganisationer.

Projektet blev udformet som en totalentreprisekonkurrence, hvor vinderen var totalentreprenøren Vest-Byg i samarbejde med med arkitektfirmaet Effekt, ingeniørfirmaet Rambøll, landskabsarkitekt MASU Planning og Skate rådgiver Luke Jouppi.

GAME StreetMekka Esbjerg forventes at åbne i vinteren 2015.