Vadehavscentret

Vadehavscentrets udbygning

Vadehavscentret tilbyder sine gæster optimale rammer om udstillinger om Vadehavet. Udstillingsarealet er på hele 1000 m2, hvor den unikke udstilling om trækfuglene virkelig kommer til sin ret.
Ambitionen for centrets udstillinger er at øge kendskabet til Vadehavet, og som gæst skal man opleve en bygning, der passer smukt og harmonisk ind i landskabet og som også indvendigt tilbyder høj æstetik, kvalitet og spændende aktiviteter.
De nye formidlingsfaciliteter tiltrækker både erhvervsgrupper, ungdomsuddannelser, universiteter, skoler, grupper og flere turister.

Om det nye center
Udformningen af byggeriet passer til centrets placering i det flade marsklandskab, samtidig med at være et unikt og seværdigt byggeri. Arkitekturen er ny, bæredygtig og vovet og viser, at Vadehavscentret er et formidlingscenter af fremtiden – beliggende ved Verdensarv-området Vadehavet.

Det nye Vadehavscentret er grundstenen for centrets fremtidige formidling, både i udstillingsdelen med varieret plads til en Vadehavsudstilling med fokus på 12 millioner trækfugle, samt i formidlingsdelen, hvor helt nye muligheder åbner sig.

Færdigt i 2017

Det nye Vadehavscenter blev åbnet den 2. februar 2017 og for publikum den 3. februar 2017. Dermed kan besøgende nu også opleve Vadehavet som Verdensarv.

Det nye Vadehavscenter er gjort muligt i et samarbejde mellem Esbjerg Kommune, Realdania, A. P. Møller Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Friluftsrådet, Louis Petersens Legat og Augustinus fonden.