Vadehavscentret

Vadehavscentrets udbygning

Med den nye udbygning kommer Vadehavscentret til at kunne tilbyde sine gæster optimale rammer om udstillinger om Vadehavet. Der kommer et udstillingsareal på hele 1000 m2, hvor den unikke udstilling om trækfuglene virkelig kan komme til sin ret.
Ambitionen for centrets udstillinger er at øge kendskabet til Vadehavet, og som gæst skal man opleve en bygning, der passer smukt og harmonisk ind i landskabet og som også indvendigt tilbyder høj æstetik, kvalitet og spændende aktiviteter.
De nye formidlingsfaciliteter ventes desuden at tiltrække både erhvervsgrupper, ungdomsuddannelser, universiteter, skoler, grupper og flere turister.

Om det nye center

Udformningen af byggeriet passer til centrets placering i det flade marsklandskab, samtidig med at være et unikt og seværdigt byggeri. Arkitekturen er ny, bæredygtig og vovet og viser, at Vadehavscentret er et formidlingscenter af fremtiden – beliggende ved Verdensarv-området Vadehavet.

Det nye Vadehavscentret vil være grundstenen for centrets fremtidige formidling, både i udstillingsdelen med varieret plads til en Vadehavsudstilling med fokus på 12 millioner trækfugle, samt i formidlingsdelen, hvor helt nye muligheder åbner sig.

Færdigt i 2017

Det nye Vadehavscenter holder officiel åbning den 2. februar 2017 og åbner for publikum den 3. februar 2017. Dermed kan besøgende nu også opleve Vadehavet som Verdensarv.

Det nye Vadehavscenter er gjort muligt i et samarbejde mellem Esbjerg Kommune, Realdania, A. P. Møller Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Friluftsrådet, Louis Petersens Legat og Augustinus fonden.