Middelaldergader renovering

Renovering af middelaldergader

Over en periode fra sommer 2018 til 2020 vil Esbjerg Kommune og Din Forsyning renovere en del af Gravsgade, Sønderportsgade og Korsbrødregade.

Kort over vejarbejderne i Ribe bymidte

Vi er nået til den sidste del af renoveringen af middelaldergader i Ribe, som er udført i forbindelse med Din Forsynings kloakseparering af Gravsgade, Korsbrødregade og Sønderportsgade. Projektet indeholder renovering af ledninger (kloak, vand og varme). Bagefter omlægger Esbjerg Kommune belægningen i gaderne fra asfalt til brosten.

Gravsgade og Korsbrødregade blev udført i perioden 2018 til 2019 og i år arbejdes der i Sønderportsgade. Også Smedegade er blevet inkluderet i projektet.

I Sønderportsgade har det været særlig interessant, fordi Sydvestjyske Museer har undersøgt og fundet yderligere rester fra den oprindelige byport Sønderport. Fundet vil blive markeret i belægningen på samme måde, som Nørreport er markeret ved Nørredammen.

Med brolægning af gaderne fuldender Esbjerg Kommune en vigtig etape i Ribe, nemlig at bringe gaderne i den centrale del af middelalderbyen tilbage til et mere oprindeligt/middelalderligt udseende.

Desuden betyder renovering af ledningerne, at der i en lang årrække ikke forventes store gravearbejder i den del af byen.

Vi har forsøgt at planlægge arbejdskørsel mm så det generer trafikken og byen mindst muligt, men vi kommer naturligvis til at begrænse færdslen, mens arbejdet pågår i gaderne. Borgere vil til enhver tid have gående adgang til deres bolig.

Her kan du se, hvordan gaderne ser ud i dag og hvordan de vil komme til at se ud efter renoveringen:

Gravsgade


Gravsgade i dag


Gravsgade efter renovering

Smøgen ved Gravsgade er i sommeren 2018 blevet færdig.


Smøgen før.
 


Smøgen efter.

Korsbrødregade

Korsbrødregade i dag
Korsbrødregade i dag

Korsbrødregade efter renovering
Korsbrødregade efter renovering

Sønderportsgade

Sønderportsgade i dag
Sønderportsgade i dag

Sønderportsgade efter renovering
Sønderportsgade efter renovering