Energibesparelser private boliger

Energibesparelser i private boliger
Målsætningen er at sætte gang i energibesparelser i private boliger i Tjæreborg. Gruppens arbejde er dermed afgrænset til energiadfærdsændringer hos de private borgere i Tjæreborg.
Trods bred viden hos borgerne om fordelen ved at energirenovere sin bolig, så er der i Danmark generelt ikke nok gang i området i forhold til, hvad der er af gevinster, både privatøkonomisk og samfundsøkonomisk. Det er en problematik, der også er observeret i lande som Storbritannien. En væsentlig årsag til det er, at det er en kompleks opgave for den enkelte borger at få overblik over, hvor der skal sættes ind, hvilken løsning der er bedst at vælge, hvordan man får finansieringen på plads samt styringen af selve byggeprocessen.
Indsatsen for energibesparelser i de private boliger i Tjæreborg skal derfor fokusere på at gøre det enklere for boligejeren at gå i gang med en energirenoveringsproces. Samtidig ved man, at selve brugeradfærden i en bolig har stor indflydelse på energiforbruget. Udover boligens tekniske standard, skal indsatsen derfor også fokusere på at gøre det enklere for borgeren at spare energi gennem den daglige adfærd.
Indsatsområder
Indsatsen er opdelt i 2 hovedområder:
- Energibesparelser gennem teknisk optimering af boligen gennem renovering
- Energibesparelser gennem ændret adfærd i hverdagen
Læs hele arbejdsgruppens rapport her.

De ni arbejdsgrupper
Der er nedsat ni arbejdsgrupper sammensat af lokale borgere udpeget af Sneum-Tjæreborg Lokalråd, medarbejdere fra kommunens involverede forvaltninger, Esbjerg Forsyning samt en lang række repræsentanter fra det private erhvervsliv, interesseorganisationer og relevante forskningsinstitutioner.
Hver arbejdsgruppe har udforsket et tema under klima- og bæredygtighedsvinklen og udfoldet dette med fokus på udvikling af 2-3 konkrete indsatser. Indsatserne har til formål at reducere CO2-udledningen i Tjæreborg og bidrage til en ændret adfærd i byen.
De ni arbejdsgruppers arbejde er beskrevet kort i menuen til venstre.
Efterfølgende er en række sammenfaldende konklusioner mellem arbejdsgrupperne, kaldet krydsfelter, identificeret og beskrevet som et skridt på vejen mod at skabe fundamentet for en samlet masterplan og handlingsplan.
Du kan læse mere om de ni arbejdsgrupper i mellembyplanens baggrundsrapporter som du kan se under hver gruppes egen side i menuen til venstre.
Læs mereKontakt Plan
Esbjerg Kommune
Plan
Torvegade 74
6700 Esbjerg
Tlf. 76 16 16 16
plan@esbjergkommune.dk