Gadens inventar

Kongensgades inventar

Bølger, klitter og ravklumper

Klitter med marehalm i strandkanten

Mens havbundens ribber og strandens sandblæste riller afspejles i belægningen i gaden møder man klitterne rundt omkring hvor marehalm føjer sig for vinden og de lægivende træ-espalier danner klitterne langs stranden.

bølgebænke

Mens tidevandet former havbundens ribber står bænkene som bølger langs havbunden.

Ravklumper i strandkanten

De store ravklumper er skyllet op i sidegaderne og ligger klar lige til at samle op langs strandkanten. Når mørket falder på lyser de op i måneskinnet.

Giga Copenhagen armaturer

I de tre Kongensgade kryds Smedegade, Jyllandsgade og Kirkegade er der ophængt store "Giga Copenhagen armaturer". I grunden er Giga armaturet ”bare” en normal Københavner armatur, som vi har hængende rigtig mange stedet rundt omkring i Kommunen både på mast og i den indre by i wirer. Giga armaturet er bare mange gange støre og kan en del mere.

Udover at de tre armaturer giver en rigtig god belysning i de tre kryds kan armaturskærmen også tilpasses årstiderne hhv. arrangementer. F.eks. vil skærmen i juletiden lyse rød, og til nytår vil den eller skifte farver. Esbjerg Kommune skaber med de tre nye Giga armaturer en effektbelysning, som dog ikke adskiller sig fra vores almindelig armaturer og alligevel er noget helt specielt.

Lyspastiller

Lyspastillerne er en del af inventaret til Kongensgade og kan bruges som bænk/stol og symboliserer ravklumper som ligger på bunden af vadehavet.