Seniorby Krebsestien

Navnekonkurrence

Hvad skal det nye plejehjem ved Krebsestien i Esbjerg hedde?

Et nyt, moderne plejehjem vil efter planerne stå klar til brug i efteråret 2021 ved Krebsestien i Esbjerg. Men hvad skal plejehjemmet hedde? Har du et forslag til et navn?

Send os dit forslag senest fredag den 31. januar 2020, og deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort til Esbjerg City på 750 kr.

Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune er dommerkomité i navnekonkurrencen og udpeger en vinder på deres møde den 17. februar 2020. Vinderen får besked, og navnet på plejehjemmet offentliggøres efter udvalgsmødet den 17. februar 2020.

Send os dit forslag

Jeg synes plejehjemmet skal hedde:
Hvad synes du plejehjemmet skal hedde
Skriv dit navn her
Når du klikker på send accepterer du, at Esbjerg Kommune kun bruger dine personlige oplysninger i forbindelse med navnekonkurrencen.
Fremtidens Seniorby ved Krebsestien

Fremtidens Seniorby ved Krebsestien

GPP Arkitekter A/S vinder konkurrencen om projektering af fremtidens plejecenter og forslag til indretning af ny seniorby ved Krebsestien i Esbjerg

Rådgiverteamet GPP Arkitekter A/S med partnerne WE Architecture ApS, Rambøll Danmark A/S og SLA A/S løb med førstepladsen i Esbjerg Kommunes arkitektkonkurrence om, hvem der skal projektere og opføre fremtidens plejecenter og komme med forslag til indretning af den nye seniorby ved Krebsestien i Esbjerg.

Seniorby Krebseparken
Visualisering: GPPArkitekter A/S (klik for at se billede større)

Et enigt bedømmelsesudvalg udpegede onsdag den 27. september 2017 vinderen af arkitektkonkurrencen for fremtidens plejecenter i den kommende seniorby ved Krebsestien i Esbjerg. GPP Arkitekter A/S vandt opgaven med at udforme et dispositionsforslag for det nye plejecenter og et udkast til, hvordan hele fremtidens seniorby kan se ud. En by, som skal understøtte et aktivt liv med livskvalitet for seniorer.

- Projektet viser på overbevisende vis, hvordan der kan skabes et attraktivt plejecenter i tæt kobling til fredskoven og to storparceller i nord og syd. Projektet formår i særlig grad at skabe offentlige mødesteder mellem plejecenterets og områdets beboere og svarer særligt overbevisende på, hvordan der kan skabes et trygt og bilfrit miljø, lyder det blandt andet i bedømmelsesudvalgets vurdering af vinderprojektet.

Seniorby Krebseparken visualisering
Visualisering: GPPArkitekter A/S (klik for at se billede større)

Sætter nye standarder
Der er tale om en helt ny måde at tænke byudvikling på i et projekt, som i et åbent miljø inkluderer mennesker med demens. Fyrtårnet i den nye seniorby bliver plejecenteret, der kommer til at sætte nye standarder for, hvad et plejecenter er. Centret får plads til ca. 100 beboere, topmoderne træningsfaciliteter og en stor café med tilhørende faciliteter til aktiviteter, foredrag m.m. Det indrettes fleksibelt og bliver også sundhedsteknologisk fremtidssikret. Centret bliver et hus præget af en forsamlingshus-tankegang, med fællesskab, hjemlighed og tryghed i fokus, så både plejehjemsbeboere med demens og borgere fra nærområdet kan benytte centrets faciliteter i et harmonisk samspil. Et lægehus og seniorvenlige boliger vil også blive en del af den nye bydel i det naturskønne område ved Krebsestien.

Krebseparken Seniorby
Visualisering: GPPArkitekter A/S (klik for at se billede større)

Sammen med partnerne WE Architecture ApS, Rambøll Danmark A/S og SLA A/S vil GPP Arkitekter A/S nu gå i gang med at projektere og opføre det nye plejecenter ved Krebsestien, der forventes at stå færdigt i efteråret 2021. Vinderforslagets idé til indretningen af den øvrige bydel skal give inspiration til arbejdet med en ny lokalplan for området.