Seniorby Krebsestien

Fremtidens Seniorby ved Krebsestien

Fremtidens Seniorby ved Krebsestien

Esbjerg Kommune har efter en prækvalifikation valgt fem rådgiverteams, som hver skal give deres bud på, hvordan fremtidens seniorby ved Krebsestien i Esbjerg kan se ud.

Esbjerg Kommune har nu taget næste skridt på vejen mod at etablere fremtidens seniorby ved Krebsestien i Esbjerg. En helt ny bydel, som skal understøtte et aktivt liv med livskvalitet for seniorer, og hvor fyrtårnet bliver et nyt plejecenter med 100 boliger med tilhørende servicefaciliteter. 18 rådgiverteams har deltaget i en prækvalifikation for at være med i konkurrencen om at udarbejde det nye plejecenter og den omkringliggende bydel, som blandt andet vil bestå af seniorvenlige boliger og en lægeklinik.

Blandt de mange kvalificerede rådgiverteams er følgende fem udvalgt:

C.F. Møller Danmark A/S med Oluf Jørgensen A/S
COWI A/S med JJW Arkitekter A/S og P+P Arkitekter A/S
NIRAS med Friis og Moltke A/S, Arkitektfirmaet Rudolf Lolk A/S og Møller & Grønborg A/S
GPP Arkitekter A/S med WE architecture ApS, Rambøll Danmark A/S og SLA A/S
Kullegaard A/S med Grønne & Jessen A/S og INGENIØR'NE 

De udvalgte teams skal nu hver udarbejde et udkast til udnyttelse af området ved Krebsestien og ud fra Esbjerg Kommunes visioner og ønsker udforme et dispositionsforslag for fremtidens plejecenter og et udkast til, hvordan hele fremtidens seniorby kan se ud.

Konkurrenceforslagene fra de fem teams vil blive bedømt anonymt af et bedømmelsesudvalg med repræsentanter fra Esbjerg Kommune og to arkitekter udvalgt af Akademisk Arkitektforening.

Vinderen af konkurrencen forventes præsenteret den 27. september 2017.